Situată pe malul stâng al Bistrei, la 14 km faţă de Caransebeş, actuala Casă de Bătrâni ”Sfânta Treime” Glimboca s-a construit pe locul bisericii Satului Bătrân. Lucrările au început în octombrie 1999, la initiativa si sub coordonarea preotul Nicolae Rădulescu, bucurându-se de binecuvântarea I.P.S. Laurenţiu Streza, la acea vreme Episcopul Caransebeşului, cel ce a si pus piatra de temelie a bisericii in luna iunie a aceluiasi an.
Despre
Edificiul social complex, are 50 camere, sala de conferinta, sali de mese, spatii pentru pregatirea hranei, cabinet medical, sala de recuperare, atelier mecanic, adapost pentru animale.
Lacurile cu peste, cele 25 ha teren agricol si exploatare, si mica ferma cu cele 30 bovine, 40 porcine, pasari, iepuri sunt de mare si necesar folos pentru o parte din hrana ce se dobandeste prin gospodarire si osteneala proprie.
Episcopia Caransebesului, prin grija PreaSfintitului Lucian este implicata in toate activitatile sociale care se desfasoara aici. PreaSfintia sa s-a preocupat personal de starea spirituala a celor asistati, a savarsit Taina Sfantului Maslu, slujbe si rugaciuni pentru sanatatea trupeasca si linistea sufletelor celor asistati, si a organizat colete pentru alimente.
Este de mentionat faptul ca Asezamantul nu primeste subventii de la stat sau alte ajutoare banesti pentru intretinerea de zi cu zi a batranilor si ca se autogospodareste. Dealtfel, in cadrul Asezamantului social, tot personalul isi desfasoara activitatea avand contract de voluntariat.
Actualmente sunt sub asistenta sociala in cadrul Asezamantului 43 batrani. Criteriile dupa care sunt selectati batranii sunt in functie de nevoile fiecaruia, 70% dintre subiecti fiind cazuri sociale.
Activitatea sociala si filantropica este extinsa la 100 de familii de pe Valea Bistrei, dar si dincolo de ea, la Case de copii din judetul Caras-Severin care primesc ajutoare prin impreuna lucrare si grija Crucii Rosii din Republica San Marino.
Asezamantul a atras in voluntariat personalitati din domeniul medical, social dar si cultural. Sens in care a realizat un proiect iconografic in trapeza institutiei in parteneriat cu Facultatea de Arte a Universitatii de Vest din Timisoara.
Capacitatea aşezământului nostru este de 80 persoane asistate plus personalul de îngrijire. Toate cele necesare întreţinerii bătrânilor se dobândesc prin autogospodărire, în acest sens, dispunem de terenuri agricole şi animale, care asigură o parte din hrana necesară. Ceea ce nu putem aduce, primim ajutor de la persoane fizice sau juridice, prin sponsorizări.